WebDesktop - Smartphones - Tablets  | Nederlands | Keeping up-to-date on social exclusion worldwide | PERSOVERZICHT : Armoede | Gezonde | Voeding | Ouderen | HIV | LGBT | NON-PROFIT initiative : Onze missie is om de beste informatie over sociale uitsluiting in de hele wereld te voorzien || Raising awareness on the damaging effects of social exclusion

STIGMABASE | ZoekenTags about global social exclusion | Nederlands

woensdag 7 juni 2017

Fuck you' zeggen tegen de buitenwereld, dat wil Julia

Fuck you' zeggen tegen de buitenwereld, dat wil Julia
- ,Mijn ouders voelden na mijn geboorte al dat er iets mis was, dat ik niet goed in mijn vel stak, maar de diagnose werd gesteld toen ik zeven was. Ik knipperde met mijn ogen. Eerst dachten we aan een bril, maar het ging niet over. Toen we op internet keken, wisten we het zeker. Ik voldeed aan alle voorwaarden.''
,,Op school ben ik nooit gepest, maar je bent wel altijd bang dat mensen opmerkingen maken. Daar krijg je angsten van, je voelt schaamte, je voelt je toch een buitenstaander. Op de basisschool kwam er een kwartier voor de les een leraar die me vertelde wat er zou gebeuren. Dan was ik minder druk in mijn hoofd. Dat is ook wat mensen niet zien. Ze zien de tics, maar ik kan ook niet filteren, alles wat er die dag gebeurd is en wat mensen hebben gezegd tolt door mijn hoofd als ik ga slapen. Maak ik van iets kleins iets groots.''